JooMix.org

Argi Plus

FOREVER ARGI +

 

FOREVER ARGI +

L-arginin je amino kiselina koja je toliko mocna da je naucnici zovu "carobna molekula".
Razlog za to je sto nas organizam pretvara L-arginin u azot-monoksid, molekul koji pomaze krvnim sudovimada se opuste i rasire radi boljeg protoka krvi. Bolji protok krvi znacajno pomaze mnoge vazne funkcije u nasem telu.

L-Arginin je neophodna amino kiselina koja igra jako vaznu ulogu u nasem organizmu, od pomoci je u deobi celija do izgradnje proteina i porizvodnji azot oksida.

L-arginin je esencijalna aminokiselina koju organizam proizvodi samo pod posebnim uslovima, u prisustvu određenih materija. Ako te materije nedostaju u organizmu, ili nisu prisutne u potrebnoj srazmeri, L-Arginin se pretvara u esencijalnu odnosno potrebnu aminokiselinu i njen nedostatak se obavezno mora nadoknaditi.
Nedonošče nije sposobno da ga proizvede, zbog toga u hranu tih beba obavezno treba dodati ovu aminokiselinu. Za njegovu nadoknadu se moramo pobrinuti i kod problema sa apsorpcijom i kod bubrežnih bolesti jer se u tom slučaju smanjuje sinteza L-Arginina u organizmu. Osnovne materije kao što su kreatin, azot oksid, materije za transfer impulsa u mozgu ili prekursor belančevine koja reguliše imunitet, takođe sadrži arginin.

Pošto se L-Arginin može naći u ljudskom organizmu, njegovo unošenje nema štetno dejstvo. L-Arginin je podloga za sintezu azot oksida i kao takva, ima brojne povoljne osobine. Povećanjem njegovog nivoa u organizmu se pospešuje stvaranje azot oksida.
Azot oksid je važan vazodilatator (pospešuje širenje zida krvnih sudova). Zahvaljujući njegovoj sintezi, u krvnim sudovima sa proširenim zidovima cirkuliše veći volumen krvi i tako se ostvaruje snabdevanje kiseonikom, hranljivim materijama tečnošću i hormonima.

Zahvaljujući tome može se poboljšati funkcionisanje skoro svakog organa. Zato ima i veliku ulogu u održavanju ili uspostavljanju zdrave cirkulacije, visokom pritisku, zakrečavanju krvnih sudova ili sužavanju koronarnih krvnih sudova.

 

Nastanak prevelikog broja ćelija glatkih mišića nastaje i zbog imune reakcije na transplantovana tkiva. U takvim uslovima se azot oksid ponaša kao citoprotektivni faktor (faktor za zaštitu ćelija), jer smanjuje toksičnost koju izazivaju slobodni radikali i sprečava da trombociti i leukociti udaraju u zidove krvnih sudova i da se zalepe za njih. Dopuna L-Arginina je u ovim slučajevima veoma povoljna, jer dokazano sprečava brzo zakrečavanje u implantatu.

Takođe sprečava sudaranje krvnih zrnaca, a time stvaranje tromba i nastanak tromboze. Ima povoljno dejstvo na intermitentno hramanje i oboljenje perifernih krvnih sudova. Unošenje L-Arginina povoljno deluje i na prevenciju komplikacija krvnih sudova kod šećerne bolesti, a unošenje povećane količine L-Arginina može biti korisno i kod već nastalih problema krvnih sudova – zahvaljujući upravo stvaranju azot oksida koji deluje na širenje krvnih sudova.

Kod šećernih bolesnika to je veoma značajno, jer L-Arginin spada u onaj mali broj aminokiselina, koje pospešuju stvaranje insulina bez povećanja koncentracije šećera u krvi. Uočeno je da povoljno deluje na ublažavanje (tzv. vaskularne) glavobolje i migrene kod nestabilnog krvnog pritiska, zahvaljujući opuštanju glatke muskulature.

Pomaže metabolizam bubrega, oslobađanje organizma od otrovnih materija, posebno u slučajevima kada se nagomila amonijum.
Pomaže imuni sistem, pogotovo ako se uzima zajedno sa vitaminom B i masnim kiselinama Omega-3.

Kod sportskih aktivnosti i treniranja pomaže održavanje odgovarajućeg mišićnog tonusa, povećava mišićnu snagu, pa čak i gubitak masti. Ubrzava regeneraciju mišića, jer razgrađuje nus proizvode metabolizma belančevina. Povećava vaskularizaciju u „razvijenim“ mišićima i zbog toga je veoma popularan među onima koji se bave bodi-bildingom.

Poboljšava cirkulaciju u krvnim sudovima mozga čime se postiže bolja koncentracija.

Lekari preporučuju korišćenje L-Arginina kod problema sa erekcijom i kao terapiju kod neplodnosti, jer pored erekcije pomaže i oslobađanje seksualnih hormona i širi zid krvnih sudova kavernoznih tela. 80% aminokiselina u spermi muškarca potiče od L-Arginina, on povećava broj spermatozoida i poboljšava njihovu pokretljivost.

  • Normalan krvni pritisak
  • Opste zdravlje kardiovaskularnog sistema
  • Funkcija imunog sistema
  • Rast misica
  • Rast i obnavljanje kostiju i tkiva
  • Musku polnu funkciju
  • Metabolizam masti i glukoze
  • Proizvodnja hormona koji djeluju protiv starenja

ARGI+"CUDESNI MOLEKU"sa kombinacijom vitamina(C,D3,K2,B12,folna kiselina)iz prirodnih sokova zove,maline,visnje,borovnice,kupine i crne ribizle.Uz to sve su dodata antioksidativna svojstva nara,kore grozdja i crnog vina.


Neophodan je kod osoba koji imaju problema za zacecem i sterilitetom.

Priprema:
U pakovanju se nalazi merica kojom se uzima Argi+ pomesati ga sa Aloe Vera Gelom za efikasniji ucinak i kompletan unos.

PAKOVANJE:
300g

Pozovite za 15% popusta

  • Cena: 72,34 €
Pročitano 1669 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 08 novembar 2018 16:04
Više iz ove kategorije « Forever Daily Forever Cardio Health »

Kontakt informacije

Kancelarija Aloe Vera Novi Beograd

    Bulevar Mihajla Pupina 3, II sprat
   11070  Novi Beograd
    Srbija

Kontakt telefoni:

    +381 (0)69 5585009
    +381 (0)69 5585003

Internet sajt

www.aloeveracena.com